Sminkidéer för denna Semesterns Fester och Familjekalas

Inlagd i Skönhetstrender, Smink av Skonheten

Vi vet att du vill se elegant och läcker ut under de magiska dagarna i slutet av varje år. Lyckligtvis finns det ett par simpla och budgetvänliga sminktips som hjälper dig att se så underbar ut att familj och vänner kommer att häpna över din skönhet. Lär dig dessa sminkidéer som gör att du ser fabulös ut på fester, familjekalas och sammankomster.

Sminkidéer inför Familjekalaset: Eleganta effekter med naturligt utseende

1. Återfukta huden

Återfuktad hud är utan tvekan kärnan i all snygg sminkning som ska bestå i några timmar. Det är superviktigt att fylla på huden med vatten eftersom detta innebär att du inte behöver applicera flera lager av färgkosmetika. Det finns bar en sak att komma ihåg: innan du använder smink, applicera en återfuktare och vänta tills den penetrerat huden helt.

2. Applicera foundation

Det finns två saker att ha i åtanke när du väljer foundation inför kalaset eller semestern. Å ena sidan måste det sitta kvar på ansiktet hela kvällen, men å andra sidan får produkten inte överbelasta hyn. För att uppnå båda krav, välj en medium-coverage foundation och använd den med en platt borste. I stället för att smeta ut foundation över hela huden är det bättre om du bara ’stämplar’ ansiktet med borsten och uppmärksammar veck, exempelvis de kring näsan.

3. Använd en ögonpenna

Oavsett om du ska på Julmiddag eller en familjesammankomst är det perfekta tillfällen att markera ögonen mer än vanligt. Välj en mjuk ögonpenna (exempelvis pearl) för att markera dina snygga ögon. Det är smart att kombinera ögonpennan med en vacker ögonskugga som ger mer charm och elegans till ditt utseende. Glöm givetvis inte en bra mascara. Eftersom semestersäsongen och familjekalas kan vara rörande högtider – använd en vattentät mascara – du kanske inte vill att ditt mascara rinner ned om du blir känslosam under middagen.

4. Använd ett läppstift

När du sätter dig vid festbordet börjar du äta, dricka och snacksa – därför bör du använda ett läppstift som håller under dessa aktiviteter. Använd antingen ett läppstift med superlång varaktighet (matt fungerar bra) eller en lip tint som färgar läpparna i några timmar.

Sminkidéer Inför FestenStrålande och lockande

1. Förbered huden

Återigen – fyll på huden med vatten för att förbättra sminket. Festsmink kan vara lite mer vågad än den smink du bär vid familjesammankomster, och därför kan du prova lite mer tindrande smink med glittrande partiklar – du kommer att imponera din omgivning.

2. Markera ögonen

Applicera ögonskugga som är guld- eller bronsaktig på övre ögonlocken och markera fransarna med en brun (exempelvis choklad) ögonpenna. En semesterfest är tveklöst ett bra tillfälle för dig att fästa fejkfransar, men du behöver inte göra detta om dina ögonfransar redan är fina (om du till exempel använder ett ögonfransserum).

3. Färga läpparna

Du behöver inte färga läpparna blodröda om du ska på fest. Du ser snygg ut med en subtil accentuering med en fin och glänsande läppglans som ger dig en naturlig glans.

Sminkidéer inför Balen: Kraftig kvälls-look

1. Välj en hållbar foundation

Sträck dig efter en foundation som varken är rinnig eller blandas med sebumet. Det rekommenderas också att du använder en lätt ögonconcealer eller ögonkräm som ger näring till huden och gör den där besvärliga huden under ögonen ljusare.

2. Skaffa rätt puder

Visste du att vanlig vitt, löst bambupuder kan ge dig smink som varar och skapa den så kallade ”soft focus”-effekten? Detta puder är helt enkelt känd för att reflektera ljuset så att din hy ser snygg ut oavsett ljussättning. Pudra ansiktet och var så säker på att du ser fantastisk ut på bilderna som tas under festen.

3. Markera ögonen

Täck ögonlocken med en ljus pearl-nyans av önskad färg. Accentuera ögonens hörn med en några-nyanser-mörkare färg. Såhär skapar du djup. Glöm inte att använd en svart flytande eyeliner och fäst några lösfransar för att få ett förföriskt utseende.

4. Karminläppar

Vi är nästan hundra procent säkra på att du håller med oss när vi säger att det inte finns något bättre läppstift att bära på en bal än ett karminfärgat. Applicera försiktigt på läpparna och följ upp med ett löst puder. Lägg på ännu ett lager av läppstift. Varför gör man så? Helt enkelt för att få en varaktig effekt.