Hur får man Snygga Naglar och Händer?

Händerna är den del av kroppen som alltid exponeras och sällan täcks av kläder, så vi borde definitivt hålla dem i gott skick. Huden på händerna är känslig och skadas lätt. Vad kan man göra för att få friska och mjuka händer?

Våra händer exponeras konstant mot de negativa effekterna från väderförhållandena. Skadlig UV-strålning ökar hudens åldrandeprocess. Du bör därför skydda dina händer på rätt sätt.

Hur tar man hand om huden på händerna?

Händer och naglar skadas lätt så det är viktigt att komma ihåg några grundläggande regler och försiktighetsåtgärder. Återfukta händerna så ofta som möjligt. Ha alltid en handkräm med dig och se till att den är rik på vitaminer och lindrande och skyddande ingredienser. Det är viktigt att den innehåller urea, vitamin A och E samt solskydd. Applicera en hydrerande kräm efter varje handtvättning och använd bara milda tvålar som inte stör pH-balansen.

Handskrubbar är praktiska och du kan blanda dem själv i hemmet. Använd skyddande handskar för att minimera hudens kontakt med starka kemikalier när du rengör.

Nagelvård

Håll naglarna återfuktade! Hitta framförallt produkter som hydrerar dem från insidan. Använd handskar för att undvika skador på nagelplattorna när du rengör hemmet. Om du gör manikyrer, använd alltid produkter av hög kvalitet. Använd nagelfilar av papper eller glas eftersom metall klyver naglarna. Nagelförstärkande produkter få ej skippas. Kom ihåg att regelbundet skydda naglarna och förse dem med näring.

Friska nagelband är alltid bra så du behöver behandla dem med rätt slags produkter. Använd produkter som fungerar mjukgörande och sen en nagelbandspusher. Gnid in naglar och hud med rena vegetabiliska oljor. Använd vaselin för att hålla nagelbanden återfuktade. Torr, grov hud är inte snyggt.

Besök skönhetssalonger ibland för en proffesionell manikyr för att få perfekt form på naglarna så att det blir enklare att vårda dem framöver.

Manikyr

Det finns flera sätt för att få den perfekta manikyren. Om du vill välja ett lite billigare alternativ, gör manikyren hemma. Du behöver några grundläggande verktyg som Q-tips, nagelbandpusher, nagelfil och mjukgörare för nagelband samt en skål fylld med vatten och tvål. Rengör nagelplattorna grundligt. Fila sen naglarna och pusha nagelbanden. Applicera en primer, nagellack och sen en hardener – färdig!

Alla kvinnor njuter av snygga händer och naglar. En härlig manikyr får dig på bättre humör så slappna av ibland och ge dig själv lite tid. Du behöver inte få det gjort i en skönhetssalong. Prova ett spa för naglar och händer hemma: förberedd en skrubb, flytande paraffin och handskar. Avlägsna nagellack, blötlägg naglarna i varmt vatten, applicera paraffin och ta på handskar. Lämna dem över natten. Nästa dag kommer du bli positivt överraskad av fantastiska händer och naglar.