Ögonfransförlängningar: fördelar och nackdelar

Alla kvinnor vill se fantastiska ut. Vad gör de för att uppnå detta mål? De köper nya kläder, ändrar frisyr, går till en stylist och… förlänger ögonfransarna. Varför? Bidrar de förlängda ögonfransarna till något i en kvinnas liv? Ärligt talat, både ja och nej. Det finns dock också nackdelar. Läs vidare om för- och nackdelarna med ögonfransförlängningar och bestäm dig för huruvida du vill se vacker eller naturlig ut.

Eyelash lengthening treatments

Hur går en ögonfransförlängning till?

Innan vi går igenom för- och nackdelarna bör du titta på hur själva processen går till. Först separerar en stylist det lägre ögonlocket från det övre med en särskild dyna, och sedan använder hon en pincett för att separera enskilda ögonfransar och fästa falska ögonfransar på dem. För att få de falska ögonfransarna att fästas vid de naturliga använder stylisten ett särskilt svart lim, ett fästande sådant, som blir transparent när det torkat ut. En sådan här behandling varar i upp till tre timmar. Du måste räkna med flera kompletterande sessioner i det totala priset. Det är viktigt att veta att du efter behandlingen inte får gnugga dig i ögonen, ta varma bad, använda en bastu eller en swimmingpool, sova på sidan eller på magen, eller använda oljiga kosmetiska produkter direkt på ögonfransarna.

Ögonfransförlängningar – fördelar

Bland de många fördelarna med ögonfransförlängningar är ett bra utseende, tidssparande åtgärder, och smidighet. De förlängda ögonfransarna håller sig på sin plats i ett par månader, förutsatt att stylisten gjort sitt jobb ordentligt. Innan behandlingen bör stylisten välja ut rätt längd, tjocklek och vinkel på de falska ögonfransarna. När hon väljer ut bra fransar kommer kunden att kunna åtnjuta ett vackert utseende i flera månader. Dock skulle detta inte vara möjligt utan de kompletterande sessionerna. Det är oundvikligt ögonfransar faller av och, som ett resultat av detta, skapar en asymmetri vid jämförelse med det andra ögat och delar av ögonlocket. Att förlänga ögonfransarna låter oss spara tid eftersom vi inte måste använda mascara längre. De falska ögonfransarna (särskilt de som är gjorda av minkpäls) behöver inte mascara eftersom de redan är mycket svarta. Syntetiska ögonfransar verkar lätta och helt borstade medan ögonfransar med mascara inte bara kan fastna i varandra, utan också har svarta klumpar vilket ger en rätt oattraktiv effekt. Förlängda ögonfransar är egentligen bekvämlighet. Falska ögonfransar är inte bara enkla och flexibla, de har också en naturlig nyans.

Ögonfransförlängningar – nackdelar

Å andra sidan är nackdelarna med ögonfransförlängningar långt fler än fördelarna. Dessa inkluderar till exempel att de naturliga ögonfransarna ramlar av tillsammans med de syntetiska, kostnaden, regelbundna kompletterande sessioner, materialet som syntetiska ögonfransar är gjorda av, allergiska reaktioner och ögonproblem, svaghet i de naturliga ögonfransarna, att du inte kan använda ett stort antal kosmetika (då dessa kan smälta limmet). En naturlig ögonfrans lever i 100 – 150 dagar. Efter den här tiden ersätts ögonfransen med en ny sådan. Det säger sig självt att när den naturliga fransen faller av gör den falska också det. Därmed skapas ett litet hålrum, vilket får ögonlocket att se konstigt ut. Det är därför skönhetssalongerna erbjuder kompletterande sessioner. Behandlingarna, och de kompletterande sessionerna, kostar mycket pengar, och dessutom slösar du bort många timmar på att bara ligga där i stolen. Falska ögonfransar är gjorda av siberiskt minkskinn, syntetiska material, eller silke/polyester. Dessa material kan orsaka allergiska reaktioner om du har känslig hud eller känsliga ögon. Liknande problem kan uppstå på grund av limmet som används för att sätta fast falska ögonfransar. Dessutom kan de förlängda ögonfransarna förvridas efter en tid, vilket betyder att de kan sloka, ändra form eller tappa sin flexibilitet. Det vackra utseendet försvinner då, och våra ögon ser mindre och ledsna ut. När det gäller kontraindikationer hittar vi allergier, dermatologiska sjukdomar, och oftalmologiska sjukdomar. Kvinnor som genomgått plastikkirurgi, har svaga ögonfransar, inflammerade bindhinnor, eller känslig hud runt ögonen får inte förlänga sina ögonfransar. Under skönhetsbehandlingen belastas de naturliga ögonfransarna för fästande lim och falska ögonfransar. De naturliga ögonfransarna blir mer benägna att ramla av och skadas. Dessutom måste vi följa vissa regler när vi bestämmer oss för en ögonfransförlängning. Vissa av dessa har omnämnts tidigare, men vi vill även nämna förbudet mot kosmetika med tjock och oljig konsistens.

Ögonfransförlängning vs. andra metoder

Är ögonfransförlängning den enda tillgängliga metod som får kvinnor att se fina och charmiga ut? Det finns förstås många sätt att få långa och tjocka ögonfransar. En av dessa metoder är Nanolash ögonfransbalsam. Denna kosmetika stärker, föryngrar och stimulerar tillväxt av nya ögonfransar. Nanolash gör dessutom ögonfransarna längre, tjockare och mörkare. Den första effekten syns dessutom efter bara några veckor efter den första appliceringen. Resultatet sitter kvar hela tiden. En annan fördel med Nanolash (http://nanolash.se/) ögonfransbalsam är dess naturliga sammansättning, att det skyddar de känsliga ögonlocken, och att den inte irriterar. Om du vill förstärka ögonfransarnas tillstånd kan du dessutom prova kosmetisk terapi med olika oljiga applikationer. Dessa förberedelser vårdar, återfuktar och föryngrar ögonfransarna, och får dem att glänsa, men det gör inte fransarna längre. Att använda mascara ordentligt kan dock få ögonfransarna att se längre ut. Allt du måste göra är att köpa en mascara av hög kvalitet och lära dig rätt teknik för att måla ögonfransar, vilket du bland annat kan lära dig av professionella makeup-artister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *