Hur får Man Friskt Hår på Naturligt Sätt?

Inlagd i Hår, Skönhetstrender av Skonheten

Naturlig hårvård är ett bra val om ditt hår varit nedtyngt, fett och matt på det senasteKanske behöver dina hårstrå mer mild och försiktig omsorg? Du borde prova att använda naturlig hårvård som garanterar hälsa och ett snyggt utseende. Fortsätt läsa för tips på hur man gör.

Välj naturliga eller micellära schampon

Naturliga schampon lindrar hårbotten eftersom ”vanliga” schampon är fyllda med silikoner och syntetiska ämnen som visserligen har en bra rengörande effekt men kan utlösa irritation. Om din hårbotten blir väldigt torr och börjar klia, är risken att ingredienserna i schampot är bovarna. Produktrester, damm, smog och toxiner kan också störa balansen i hårbotten och orsaka mjäll i oljigt hår. Du behöver en effektiv rengörande produkt som ett micellärt schampo som avlägsnar alla otrevligheter från hårbotten. Det är snällt mot håret och hårbotten på samma gång.

Använd silikonfria balsam

Vi brukar inte tänka så mycket på vårt val av balsam. Vi vill ha kommersiella effekter från våra produkter och faller ofta för paketeringens lovande text och sköna doft. Tyvärr är många balsam fulla med ingredienser som torkar ut håret och förvärrar dess tillstånd i stället för att förbättra det om du använder dem regelbundet under längre tid. Dessutom är silikonbaserade produkter svår att skölja ur. Välj balsam som ger näring till håret med hjläp av naturliga ingredienser. När det kommer till hår – nöj dig inte med medelmåtta!

Stäng av hårfönen och släng plattången!

Det kanske är lite överdrivet att slänga den men kom ihåg att så fort du använder en plattång så bränner du håret. De höga temperaturerna bryter disulfidbindningarna och gör hårets reparation omöjlig. Håret går i sönder och skadas enkelt. Använd bara plattången vid särskilda tillfällen. Och låt håret lufttorka.

Gå inte och lägg dig med vått hår

Visste du att ditt blöta hår skadas superenkelt?! Du kan rädda det: handdukstorka inte håret för aggressivt. Tryck handduken mot håret så att den suger upp överskott av vatten. Dra inte i vått hår när du reder ut det. Var försiktig och använd en kamm med glesa tänder i trä, vilket förhindrar statiska hårstrån. När du somnar med blöta hårstrån, gnids de mot kudden och orsakar skador på hårets yttre lager och gör det mer poröst. Håret kommer se dåligt ut efter en natt av rörelse. När det kommer till hårvänlig sömn – skaffa ett silkesörngott som är mjukare och snällare mot hår än bomull.

Använd olja i håret!

Detta är en game-changer när det gäller hårvård i hemmet. Behandling av håret med olja är fantastiskt för alla, oavsett ålder, hårtyp och färg på håret! Oljor är fulla med omegasyror och mättade och omättade fetter. Först måste du känna till din porositet (porositetstester finns online) och kolla in vilka oljor som passar bäst till din frisyr. De goda nyheterna är att oljor inte bara gör att håret ser bättre ut, återfuktar det och ger näring, utan också ger näring till själva hårbotten samt förstärker folliklarna och stimulerar dem att jobba. Resultatet är ett hår som växer på ett friskt sätt och inte flyger omkring.