Lösa Ögonfransförlängningar: Bra och Dåliga Sidor Du Måste Känna Till!

Förlängningar av ögonfransarna är en av de mest populära behandlingarna i skönhetssalonger. Det har flera fördelar men det är bra att känna till nackdelarna innan du välja lösa frönsar. Är lösa ögonfransar alltid ett bra val? Låt oss väga för- och nagdelar mot varandra.

Under proceduren applicerar en hudterapeut lösfransar på de naturliga fransarna. Beroende på metod fästs en eller flera fransar på en naturlig frans. Effekten är en fylligare ögonfrans-linje och markerade ögon utan mascara.

Fördelar med lösa ögonfransar. Varför är de ett bra val?

1. Omedelbart effekt

Ett ögonfransserum eller en olja tar flera veckor innan de förlänger fransarna. Med lösfransar behöver vi inte vänta så länge – effekten märks efter första behandlingen. Vi får tjocka, fylliga ögonfransar på några timmar.

2. Mascara behövs inte

Ögonfransförlängningar ersätter vissa sminkprodukter. Mascara är inte längre ett måste eftersom lösfransar är långa, tjocka, fylliga och det finns inte längre något behov av att förstärka dem.

3. Snygga ögonfransar 24/7

Mascara måste avlägsnas varje dag medan semi-permanenta ögonfransar ser fantastiska ut dygnet runt och oavsett tid på dagen.

4. Fantastiska fransar i flera veckor

Om ögonfransarna appliceras korrekt, varar effekten länge. En semi-permanent ögonfransbehandling kan innebär två månader med underbara, tjocka fransar som inte behöver sminkas. Men den exakta tiden beror på olika faktorer.

5. Spara pengar

Du betalar för fransarna en gång och njuter av effekterna i flera veckor. Du behöver inte spendera massa pengar på mascara eller sminkborttagningsprodukter. Detta kan löna sig i det långa loppet.

Nackdelar med lösfransar. Vad ska man tänka på?

1. Det är dyrt med ögonfransförlängningar

Detta är en av de dyraste salongsbehandlingarna. Om du vill ha toppkvalitet, betalar du också mycket pengar. Budget-fransar kan visa sig vara en fälla och ge dig felapplicerade förlängningar eller skada dina fransar.

2. Du behöver refills

Tyvärr måste man byta fransarna regelbundet eftersom lösfransar trillar ut tillsammans med de naturliga fransarna. Det kan vara nödvändigt att byta efter bara 2-3 veckor från och med behandlingen.

3. I vissa fall är det omöjligt att applicera lösfransar

Lösfransar måste appliceras på naturliga ögonfransar. Om du har för tunna fransar eller saknar dem – exempelvis på grund av kemoterapi – är det omöjligt att applicera lösfransar.

4. Eftervård

Du måste följa vissa regler. Inom 24 timmar från och med proceduren måste du vara försiktig: det är förbjudet att vidröra eller blöta ned fransarna. Under ett par dagar måste du undvika pool, bastu eller andra saker som kan få fransarna att trilla ut. Du måste alltid vara försiktig med dina lösfransar, exempelvis när du avlägsnar eller lägger på smink.

5. Ögonfransar med onaturligt utseende

Detta är ett av huvudargumenten mot ögonfransförlängningar. Trots att det finns vissa metoder som gör att lösfransarna ser äkta ut, kan vi enkelt ta i lite för mycket och göra dem för tjocka, eller också så kan fransarna appliceras dåligt och plötsligt ser du ut som en seriefigur.