Vi Bleker Tänderna Hemma: Bästa Behandlingar och Tandkrämer

Inlagd i Skönhetstrender av Skonheten

Hur gör man tänderna vita hemma? Det är möjligt med tålamod och regelbunden användning av huskurer. Blekning hos tandläkaren är bra men dyrt. Som tur är kan vi få liknande resultat med hjälp av huskurer! Lär dig hur du gör tänderna vita på naturligt sätt och vad du kan använda.

Varför är tänderna gula?

Om du tror att en bra tandkräm och tandborste kommer att rädda dig från gula tänder har du fel. Trots daglig tandborstning och god munhygien, finns det flera faktorer som orsakar en gul nyans och fläckar på tänderna. Innan du lär dig vad som kan få dina tänder vitare, läs igenom det som orsakar fläckar.

  1. Isotoniska drycker fläckar ned tänderna snabbt eftersom de eroderar dem. Syror har en dålig inverkan på emaljen.
  2. Tobak gör att tänderna blir gula. Cigarettförbrukning är skadligt för hälsan och påverkar utseendet negativt. Rökare har gula tänder och har större risk att lida från tandsjukdomar, bland annat periodontitis. Dessutom byggs placken upp mycket snabbare om du röker.
  3. Vin orsakar skada på emaljen. Gillar du rött vin? Det är ok, men kom ihåg att regelbunden konsumtion kan skada emaljen allvarligt. Till och med vitt vin har visat sig påverka tandfärgen och strukturen. Finns det en enkel lösning? Ta en klunk vatten efter att du druckit vin.
  4. Te och kaffe lämnar efter sig fläckar. Det är en klassisk duo som ger dig gula tänder. Tro det eller ej – till och med grönt te förändrar tändernas färg och fläckar ned dem.
  5. Du borstar tänderna vid fel tidpunkt och skadar din emalj. Överraskande nog kan tandborstning ha en negativ effekt om den tajmas dåligt. Om du precis konsumerat citrus, vin (syrerikt) eller kaffe (berövar emaljen på kalcium), skölj munnen med vatten för att neutralisera effekterna av de negativa substanserna. Borsta tänderna efter en halvtimme.
  6. Hårda blekningsbehandlingar gör tänderna hypersensitiva. Överdriv inte eftersom invasiv tandblekning har hemska konsekvenser.

Hur gör man tänderna vita hemma: whitening-tandkräm

Tandblekning i hemmet börjar med att du väljer rätt tandkräm vilket är den lättaste, mest budgetvänliga och populäraste metoden. Letar du efter en bra whitening-tandkräm? Välj en produkt med blekande ingredienser och se till att den inte fräter för mycket – detta gör att din emalj bleks utan att den slipas bort för hårt. Du kan också prova whitening-munskölj.

Hur gör man tänderna vita hemma: Tandblekningsremsor

En annan populär produkt som får bort fläckar. Remsorna är genomskinlig och dränkta i whitening gel. Du behöver ofta applicera gelen först och sen lägga på remsorna och lämna dem så länge som det indikeras på paketet (oftast 30 minuter). Du märker effekterna inom bara några dagar.

Hur gör man tänderna vita hemma: banan, gurkmeja, jordgubbar

Tandblekning med banan?! Varför inte! Gnugga ett bananskal mot insidan av tänderna – det är rikt på kalium, calcium och vitaminer, inklusive vitamin D. En hemmagjord jordgubstandkräm är en annan populär behandling men effekterna är inte särskilt spektakulära, och du kan dessutom få irriterat tandkött. Det består av jordgubbar och bakpulver. Tyvärr är jordgubbar en sockerkälla så du riskerar mer plack. Och bakpulver är frätande och skadar tänderna. Gurkmeja – den gula Ayurvedakryddan – är ännu en ingrediens som du kan använda. Den har svamp- och bakteriedödande egenskaper. Du kan genomgå en tandblekningsbehandling med gurkmeja två gånger i veckan genom att helt enkelt addera det till din favorittandkräm.