Bästa vård av huden under ögonen

Inlagd i Skönhetstrender av Skonheten

Huden under ögonen är det mest delikata och känsliga området av vår ytterhud. Det är farligt enkelt att irritera huden och den torkar ut lätt. Huden under våra ögon är definitivt krävande, vilket man måste ha i åtanke om man vill undvika kråksparkar så länge som möjligt. Du får inte glömma en daglig portion av näringsämnen och fukt, annars blir det svårt att motverka fläckar i ögonhuden som förstör ditt utseende. Hur vårdar man ögonhuden på bästa sätt?

Lipidskiktet skyddar huden – men inte under ögonen, vilket är en skam. Detta hudområde är riktigt tunt och delikat vilket gör att det också drabbas av rynkor snabbast. Sömnbrist, för mycket tid framför skärmar och misstag i hudvård bidrar också till negativa effekter. Som tur är har vi några sätt som hjälper dig att hantera detta problem.

Sminkborttagning

Detta är kärnan i den dagliga rutinen och en av de bästa vanorna när det kommer till hudvård. Färgkosmetika som lämnats kvar på huden irriterar ögonlocken och bindhinnan; detta stör ofta hudregenerationen. Det finns flera effektiva sminkborttagare som – förutom att befria dig från kosmetikan – lindrar hudirritationer.

Se till att du avlägsnar färgen försiktigt. För mycket kraft bidrar till att tänja ut huden vilket leder till rynkor. Stryk försiktigt med bomullsrondeller från ögats inre hörn till de yttre (notera: inte åt andra hållet). Fortsätt att upprepa rörelsen tills bomullsrondellen är ren.

Hur fyller man på ögonhuden med fukt?

Tyvärr torkar huden under ögonen fort ut, och det finns flera faktorer som bidrar till dehydrering. Schampon, tvålar och andra irriterande substanser i kosmetikaprodukter är några exempel. Huden under ögonen bör behandlas försiktigt eftersom den är känslig och benägen att skadas. Den bör dessutom återfuktas dagligen.

Börja alltid inifrån! Det kan vara svårt att hålla huden under ögonen återfuktad om hela kroppen är uttorkad. Och denna regel är främst applicerbar på sommaren då solen torkar ut våra kroppar.

Hur kamouflerar man mörka cirklar under ögonen?

Med kamouflage-smink åstadkommer du två saker: mörka ringar blir osynliga och huden under ögonen blir ljusare. Du måste dock fortfarande komma ihåg att använda kamouflagesmink på ett bra sätt. Det vanligaste misstaget som kvinnor begår är att de applicerar för ljusa concealers som i slutändan bara markerar fläckarna. En annan grej att bära i åtanke är mängden av produkt du använder. Du ska varken använda för mycket concealer eller applicera det på hud som inte är förberett. Du får fina effekter om du använder en foundation först och senare en concealer. Använd ringfingret för att blanda kosmetikan på ett delikat sätt.

För att minska svullnad och mörka cirklar bör du använda kosmetika med vitaminerna A, C och K men också koffein och växtextrakt. Dessa produkter bidrar till att öka blodcirkulationen vilket gör att kapillärerna drar ihop sig. När blodet flödar fortare blir de mörka cirklarna dessutom ljusare och svullnader minskar betydligt. Fortsätt att behandla huden med dessa produkter så ser du snart förbättring. Var ihärdig!

I vissa extrema situationer kan du använda avancerade ögonvårdsprodukter som ger omedelbara resultat. En sån produkt är eye pads med kollagen eller växtextrakt. Dessa har bevisats återfukta på djupet. Sist men inte minst – kosmetikaprodukter som förhöjer mikro-cirkulationen i huden under ögonen är också användbara. Dessa produkter kommer med sminksvampar som låter dig rikta in dig på och massera specifika områden. Innan du gör det, rekommenderas det att du kyler kosmetikan i kylskåpet en stund. Detta ger bättre resultat.