Sexiga läppar! Hur gör man dem fylliga?

Inlagd i Smink av Skonheten

Avundsvärda, fylliga läppare är väldigt smickrande och får oss att se charmiga och kvinnliga ut. Det är inte överraskande att fler och fler kvinnor väljer produkter och behandlingar för läppfyllning. Vilka är alternativen? Hur kan vi göra läpparna större och mer naturliga i utseendet? Kolla in de populäraste metoderna.

Läppar är extremt delikata och har ett stort antal nervslut. Huden på läpparna är tunn och saknar ett skyddande lipidskikt. Under vår dagliga vård bör vi fokusera på att öka fuktnivåerna och leverera näringsämnen och skydd till läpparna.

Detta påverkar dock inte deras storlek. Om vi har naturligt smala läppar får du inga imponerande resultat bara av att använda skyddande läppbalsam och exfoliera de döda hudcellerna.

Vad kan man göra för att få snygga och markanta läppar? Låt oss prova på ett av de mest populära sätten för att få fylligare läppar.

Lip plumpers, läppstiftet som får läpparna att se större ut.

Det första och enklaste vi kan göra är att använda en lip plumper. Dess ingredienser ger naturlig volym till läpparna. Lip plumpers växer i popularitet men det ska nämnas att effekten är temporär. Detta är den största nackdelen. Hur fungerar lip plumpers? De består av substansera som irriterar huden på ett kontrollerat sätt så att svullnaden ger en effekt av större läppar.

Läpplyft, Plasma Pen

Detta är en mindre känd metod som inte heller är invasiv. Metoden går ut på att förhöja formen på läpparna med ultraljudvågor som aktiverar den naturliga processen för syntesen av kollagen och elastin så att läpparna blir fastare. Resultaten visar sig fort – bara 3-4 behandlingar varar i flera minuter. Denna metod gör att läpparna ser större ut och väldigt naturliga.

Lip fillers

Detta är definitivt det populäraste sättet för att få fylligare läppar. Injicering av hyaluronsyra, kollagen eller botox är ett toppval på grund av de långvariga effekterna.

Lip filler-metoden innebär att du injicerar vald substans i läpparna för att förhöja formen och ge mer volym. Fillers du kan prova:

  • hyaluronsyra
  • botox (botulinum toxin)
  • naturligt kollagen
  • karboximetylcellulosa

Lipofilling, att fylla läpparna med fett

Detta är en omtalad procedur som involverar användning av patientens egen vävnad. I de flesta fall avlägsnas patientens fett under liposuction och processeras sen. Att få större läppar på detta vis är mycket svårare än med fillers. Detta är en plastikoperation och inte en snabb behandling.

Proceduren tar 30-40 minuter och kan dessutom ha en anti-aging effekt: före injicering måste den extraherade fettvävnaden berikas med vissa substanser, t.ex. stamceller.

Inga fillers: läppförstoring med laser

Laser är ett alternativ till fillers. Det ger liknande resultat utan att du behöver injicera någonting. Picosecond-laser med låg effekt har blivit populärt. Hur fungerar det?

Lasern stimulerar fibroblaster som producerar mer kollagen. Mer kollagen innebär fastare läppar och yngre hud. Rätt laserljus förhöjer absorberingen av produkter som föryngrar läpparna och gör dem större som exempelvis stamceller.

Läppförstoringsoperation

Denna procedur är definitivt minst populär. Silikonimplantat justeras efter storlek och form på patientens läppar. Proceduren genomförs med lokalbedövning eftersom den involverar att läpparna öppnas och implantat förs in under huden. Implantaten är lätta, elastiska och riktigt hållbara – de varar länge och absorberas slutligen. Tyvärr är läppkirurgi väldigt dyrt.

Vad säger du? Vilken läppfyllnadsmetod väljer du?