No Brow Trenden Förklarad! Ska Du Skaffa Looken?

Inlagd i Skönhetstrender, Smink av Skonheten

När det kommer till skönhet handlade 2020 mest om ”soap brows”Tjocka, markerade ögonbryn var i fokus för alla kvinnorDetta var definitivt en tuff tid för ljushyade blondinerHär kommer en trevlig nyhet för er! Vad är no brow trenden?

Inga ögonbryn… Ska du raka av dem?!

Oroa dig inte, no brows är en slags sminkning som förhöjer ögonbrynen mjukt. Trenden från 2021 handlar om naturligt, subtilt sminkad utseende vilket även innefattar ögonbrynen. Detta är intressant eftersom det är totalt motsatt till trenden året innan som fokuserade på stora, buskiga ögonbryn. Så vi ska göra ögonbrynen ljusare, inte mörkare. Regeln är enkel: desto ljusare, desto bättre! Tanken är att dina ögonbryn ska se solkyssta ut. De ska inte vara slående, faktum är att vid första anblick ska det se ut som att du inte har ögonbryn. Denna slags sminkning är till för att uppmärksamma ögonen och göra ansiktet mer slimmat.

Senaste sminktrenden: no brows

Det finns över 50 000 bilder på Instagram under hashtaggen #nobrows! De visar både artistiska och vardagliga sminkningar. Tilda Swinton är en av dem som är ett stort fan av smink med naturligt utseende. Hennes ”barley-there” ögonbryn är lika kända som hon själv. Den brittiska skådespelerskan visar att det är bäst att ha sin egen stil i stället för att försöka följa alla trender som förändras konstant.

Oåterkalleliga förändringar? Inte nödvändigt!

Innan du beslutar dig för att bleka ögonbrynen permanent, prova på no brows-trenden genom att lägga på lite foundation eller puder på ögonbrynen. Det är ett bra sätt att se om en förändring av ögonbrynens naturliga färg passar dig ellet inte. Du har tusentals valmöjligheter när det kommer till blekningsprodukter (exempelvis Sally Hansen Creme Hair Bleach for Face, Jolen Creme Bleach Mild Formula). Det finns också naturliga sätt att få no brows: gnid lite citronsaft över ögonbrynen. Oavsett – kom ihåg att alltid välja den väg som får dig att känna dig bäst. Det verkar som att 2021 kommer att bringa bra förändringar till skönhetsbranschen. Vi hoppas att det naturliga utseendet håller i sig länge.