Saker Du Måste Känna Till Innan Du Får Semi-Permanent Makeup!

Inlagd i Smink av Skonheten

Semi-permanent makeup är inte en sprillans ny uppfinning. Kvinnor i Kina hade tydligen tatueringar på ögon och ögonbryn för över 2000 år sen. Är semi-permanent makeup en tatuering? Vad bör du känna till innan du gör det? Kolla in de vanligaste frågorna kring permanent makeup.

Är detta smink eller tatuering?

Om sminkningen görs felaktigt – om pigmenten förs in alldeles för djupt – blir det en tatuering.

Semi-permanent makeup håller för närvarande i ett år innan den måste modifieras.

Varför måste semi-permanent makeup fixas till?

Det är nödvändigt att fixa till dem då och då. Med tiden förändras våra ansiktsattribut, så smink borde definitivt respektera detta. Dessutom förs pigmentet bara in i epidermis-lagret, vilket gör att det försvinner med tiden eftersom hudcellerna repareras i cykler på 28 dagar.

Försvinner semi-permanent makeup?

Ja. Det ser till exempel väldigt pigmenterat och kraftigt ut precis efter proceduren, men efter två veckor måste det justeras eftersom epidermis hela tiden exfolieras. En andra dos av pigment är nödvändigt för att skapa önskad intensitet och färg.

Kommer min semi-permanenta makeup försvinna helt om jag inte fixar till den efter två veckor?

Detta kan hända, särskilt på ögonbrynen. Pigmentet riskerar att falla av snabbt i detta ansiktsområde.

Med tiden kan din makeup blekas eller ändra färg: svart eyeliner kan bli kolaktigt. Därför behöver du definitivt en justering efter två veckor och en ny procedur efter ett år.

Orsakar semi-permanenta makeup-pigment allergiska reaktioner?

Detta är väldigt osannolikt så du behöver inte oroa dig. Alla pigment genomgår grundliga test för att uppnå de stränga standarderna och kraven. Därför är det också dyrt.

Den allergiska reaktionen på bedövningen under proceduren är vanligare.

Hur lång tid tar proceduren?

Det tar givetvis längre tid än en vanlig sminkning. En semi-permanent eyeliner tar exempelvis ungefär en timme medan ögonbrynen kan ta uppåt två och en halv timme.

Hur väljer man bästa salongsbehandlingen för semi-permanent makeup?

Det bästa är att fråga vänner om deras erfarenheter, kolla in portföljerna hos olika makeupartister och researcha vilka pigment som salongerna använder. Var försiktig eftersom billigare pigment kan ändra färgen på huden. Vissa tekniker kan utföra proceduren men de har inte koll på hur man matchar ditt utseende med rätt makeup och kamouflerar brister.

Finns det några kontraindikationer?

Ja, rätt många. De viktigaste inkluderar:

  • psoriasis
  • steroidbehandling
  • infektioner
  • graviditet
  • vissa läkemedel (särskilt antibiotika)