Vi Har 3 Anledningar Till Varför Du Borde Sluta Skölja Ansiktet på Morgonen

Inlagd i Hudvård av Skonheten

Så fort vi vaknar går vi till badrummet och tvättar ansiktet med tvål och vatten eller en rengörande gel, sen fortsätter vi till nästa steg i vår hudrutin. Detta tar lite tid men vi är vana vid det och vi gör det utan att tänka efter. Ansiktstvättning ser vi som att borsta tänderna och vi har svårt att föreställa oss att inte göra det rutinmässigt. Tänk om… du slutade tvätta ansiktet om morgonen och fick en snyggare hy samt mer tid på morgonen? Fortsätt läsa för 3 skäl till att du bör sluta rengöra ansiktet på morgonen.

Såfort vi ser brister i ansiktet försöker vi få bort dem på alla tänkbara sätt. Vi ersätter kosmetikaprodukter, investerar i dyra varumärken och utökar vår dagliga hudvårdsrutin med fler produkter och fler steg. Tyvärr blir resultatet ofta negativa effekter i stället för att huden faktiskt förbättras. Tänk om vi hade provat en helt annorlunda approach och i stället för en omfattande hudvård, sträva efter mer minimalism? Vi har förstått att huden kan förbättras om vi slutar tvätta ansiktet på morgonen.

3 Skäl Till Att Du Borde Sluta Tvätta Ansiktet på Morgonen

1. Du låter huden vila

Om du använder milda rengörande produkter och tvättar huden försiktigt skadar du givetvis inte den. Men många tjejer är skyldiga till att gnida huden hårt eller till och med skrubba den. Detta orsakar definitivt skada! Hudirritation leder till finnar, rodnad och akneutbrott. När du slutar tvätta ansiktet på morgonen har din hy en chans att vila.

2. Du sparar tid

Vi vet att varje minut är värdefull under morgonstressen. När du slutar tvätta ansiktet på morgonen spenderar du också mindre tid på morgonrutinen eftersom du nu bara behöver en toner eller ett flower-vatten. Detta tar bara några sekunder.

3. Hudvård på kvällen ger bättre resultat

De flesta har en kvällsrutin som innehåller flera steg. Det finns ingen poäng med att använda serum, återfuktare och ögonkräm bara för att skölja bort produkterna några timmar senare. Om du inte tvättar ansiktet på morgonen kommer varje droppe av produkterna absorberas till fullo.

Är det bra för alla hudtyper att inte tvätta ansiktet på morgonen?

Först och främst måste du se hur din hud reagerar. Det tar ett par dagar för att märka om denna metod är bra för din hud eller inte. Att inte tvätta ansiktet på morgonen är bäst för torr hy. Det kan visa sig vara en dålig idé om du har oljig eller akne-benägen hud. I detta fall kan ansiktstvättning få bort överskott av olja och bakterier.