Du Kommer Inte Tro Dina Ögon När Du Läser Vad Ögonserum Kan Göra!

Inlagd i Framhävd, Hudvård av Skonheten

Alla känner väl till ögonkrämer men har du någonsin hört om ögonserum? Det visar sig att det är ett mirakel inom hudvård som rekommenderas av kosmetologer. När det gäller effekterna är serumet runt tio gånger bättre än en kräm! Vad gör det så extraordinärt? Ta reda på vad ett ögonserum gör och hur det hjälper dig att vårda huden under dina ögon.

Vad är ett ögonserum?

Ett ögonserum är en tyngdlös, snabbabsorberande produkt som vårdar, eller för att vara mer exakt, reparerar och korrigerar den delikata huden under ögonen. Ögonserumet liknar ansiktsserum. Den största skillnaden är behållaren som de flesta serumen kommer i: en såkallad ’penna’ som innehåller en lätt, konditionerande gel, vätska eller gel-liknande kräm och som erbjuder perfekt absorbering.

Vad gör ett ögonserum?

Det arbetar intensivt tack vare dess höga halt av näringsämnen, precis som ansiktsserum. Båda produkterna har utformats för att kraftigt förbättra de djupa lagren i huden. Ögonserumet är ett måste eftersom huden under ögonen är extremt sårbar. Serumet är kraftfullt nog för att fixa skador och fylla på hudcellerna med kollagen tack vare att det har förmågan att penetrera djupare än ögonkrämer.

Serum vs kräm

Efter att ha läst detta funderar du säkert på om din ögonkräm är meningslös. Självklart inte. Serumet arbetar bara i dermis-lagret (läderhuden) medan krämer konditionerar epidermis och skyddar huden mot skador och UV-strålning. Därför är båda produkter viktiga och matchar varandra perfekt: använd först serumet på ren hud och följ upp med en kräm.

Hur väljer man bäst ögonserum?

Om du letar efter det bästa ögonserumet, kom ihåg att innehållet är absolut viktigast: många naturliga substanser och aktiva ingredienser innebär lägre risk för irritation och fler fördelar för din hud. Det bästa serumet måste vara snabbabsorberande men för inte överbelasta huden, lämna efter sig en klibbig beläggning eller innehålla komedogena substanser. Antioxidanter är också bra.

Vad innehåller ett bra ögonserum?

Nöj dig inte när det gäller ingredienser. Aktiva substanser är nyckelelementet i ditt serum. Så leta efter hyaluronsyra, koffein, peptider, arginin, essentiella vitaminer (A, E) och tjocka syror. Gurka- och ögontröstextrakt är också bra.

När du hittat det bästa ögonserumet – vilka fördelar får du?

  • Effektiv reparering av delikat ögonhud.
  • Långsammare åldrandeprocess.
  • Jämn, fyllig hud.
  • Perfekt fukthalt i dermis.
  • Inga pösiga ögon.
  • Utvilade ögon.
  • Mindre synliga linjer.
  • Ökad elasticitet.

Kom ihåg att ett kvalitetsserum för ögonen är hemligheten till fantastisk hud runt ögonen. Välj noggrant och använd det regelbundet för att förebygga förekomst av rynkor och njut av ett ungdomligt utseende så länge det bara går.