Hur man gör manikyr – denna metod gör dina naglar perfekta!

Inlagd i Skönhetstrender av Skonheten

Vackra naglar är ett kvinnligt signum. Många kvinnor använder naglarna som dekoration så det är inte så konstigt att vi vill att de ska vara vackra. Men ibland kommer det dagar då naglarna helt enkelt inte vill samarbeta med oss. De klyvs, nagellacken spricker och hela manikyren fungerar bara inte. Om du också har nagellack på nagelbanden eller om din nagellack inte sitter jämnt – lär dig hur du gör rätt. Vi vet hur man gör så att naglarna blir perfekt filade och vackra.

NAGELFIL

Det är nödvändigt att fila naglarna men detta kan också vara dåligt för naglarnas tillstånd. Fel nagelfil kan göra att nagelkanterna tar skada. Kanten blir grov och under dagen skadas nageln av vatten och fukt. Nagelplattan spricker eller går i sönder. Därför borde du använda en glasfil eftersom dessa tar hand om naglarna på bästa sätt. Kom ihåg att fila naglarna i en riktning så att kanten blir mjuk och nageln inte spricker.

ANVÄNDNING AV NAGELLACK STEG FÖR STEG

  1. Fila och torka av nagelplattan så att nagellacken fäster bättre.
  2. Applicera en bas för att skydda nageln mot de skadliga komponenterna i nagellack och för att förhindra missfärgning av nagelplattan. Basen gör att din manikyr håller bättre och naglarna blir mer mottagliga för näring.
  3. Dags för färg! Applicera en droppe nagellack på mitten av nagelplattan – försök att få droppen att landa precis ovanför nagelbanden. Kom ihåg att droppen inte ska vara för stor – du vill undvika att det hamnar på huden.
  4. Fördela försiktigt droppen i riktning mot huden med en borste med lite produkt på sig.
  5. Fördela sen droppen i motsatt riktning, mot nagelns kant, hela vägen till slutet av nagelplattan.
  6. Nu är det dags för sidorna. Placera borsten längst ned på nageln – precis vid huden och stryk försiktigt längsmed de rundade sidorna av nagelplattan.
  7. Sprid nu ut hela nagellacken i en jämn rörelse över sidorna av nagelplattan mot kanten. Gör samma sak på andra sidan av nageln. Upprepa på varje nagel.
  8. Det borde vara två lager av produkten på varje nagel. Kom ihåg att vänta lite efter att du applicerat det första lagret så att nagellacken har tid till att torka innan du lägger på ett lager till. Efter två lager borde färgen vara uttrycksfull och djup. Om du ser att nageln behöver ett tredje lager kan du självklart lägga på det, men kom ihåg att för mycket produkt förvärrar hållbarheten av din manikyr.
  9. Det sista du bör göra är att använd en färglös topp för att ge glans och skydda naglarna mot skada. Om du vill att manikyren ska vara längre än en dag eller två, skydda kanten på nageln med en förglös nagellack. Stryk med borsten över nagelkanten. Din läckra manikyr är redo!