100% Återfuktning. Vilket Ansiktsserum Med Hyaluronsyra Är Den Bästa För Mest Återfuktning?

Inlagd i Hudvård av Skonheten

Ökad återfuktning är grunden för hudvård oavsett hudtyp. Hur gör man för att det ska bli rätt? Ge den viktiga hyaluronsyran till de djupaste hudlagren genom att använda passande produkter. Se vår sammanställning av serum med hyaluronsyra som återfuktar snabbt och effektivt.

I dagens blogginlägg kommer du kunna läsa tips om hur man återfuktar huden och se de bästsäljande ansiktsserumen  (med de bästa resultaten) som är baserade på hyaluronsyra.

Varför behöver man återfukta huden?

Återfuktad hud är friskare och vackrare. Har huden brist på vatten så blir den matt, gulblek och sträv; torra fläckar och irritation uppstår och det är bäst att undvika detta. Om huden inte är tillräckligt återfuktad så åldras den för tidigt (mycket snabbare än återfuktad hud). Så att återfukta vhuden är det första man måste göra för att hålla huden ungdomlig och felfri. kroppen består av 3/4 delar vatten och huden är kroppens största organ så det är rätt uppenbart att den kräver mycket vatten.

Regler för hur man återfuktar huden

Här kommer en lista på regler man bör följa för att lätt kunna ta kontrol över hudens fuktnivåer, undvika otrevliga irritationer, samt hud som kliar och bränns. Följ dessa till punkt och prick. Din hud kommer att tacka dig.

  1. Återfukta huden inifrån: drick rikligt med vatten (minst två liter per dag) för att förse insidan av kroppen med vatten; en viss del av det kommer bli använd av huden.
  2. Använd hudvårdsprodukter som återfuktar: att dricka vatten är inte tillräckligt så du måste börja använda återfuktande produkter (ansiktskrämer, serum, masker) i din dagliga hudvård för att bibehålla fukten längre.
  3. Förhindra fuktförlusten: det finns många saker som orsakar torr hud (solen, alkoholbaserade produkter, starka rengörare) och därför måste den skyddas, till exampel med hjälp av oljor som återuppbygger hydrolipid beläggningen.

Vilka produkter som återfuktar huden bör man använda?

För att återfukta huden och förebygga förlusten av fukt så är det en bra ide att använda en perfekt duo: fuktighetsbevarare och mjukgörare. Dessa ämnen kompletterar varandra eftersom de hjälper att transportera vatten till hudens djupa lager (fuktighetsbevarare) och skapar en beläggning som hindrar vattnet från att fördunsta (mjukgörare). Detta är anledningen till att serum som har gott om hyaluronsyra (fuktighetsbevarare) är den bästa hydratorn och ska användas innan en återfuktare eller naturlig olja (mjukgörare) som tex arganolja eller mandelolja.

MINI RANKNING: De bästa återfuktande ansiksserumen

det bästa ansiktsserumet Nanoil

1. Nanoil Hyaluron Face Serum – ett återfuktande ansiktsserum med hyaluronsyra

Det absolut bästa återfuktande serumet: Nanoil Hyaluronic Face Serum har bara några få enkla ingredienser med den gör underverk. Idag så spelar minimalismen en viktig roll, så en formula baserad på HA med liten molekylär vikt är något som är en fördel för huden oavsett typ. Produkten är vegansk, naturlig och passar alla hudtyper, även känslig hud och ger de bästa effekterna för hud som är väldigt torr och irriterad. Detta fantastiska serum med hyaluronsyra återställer återfukningen och minskar den opopulära känslan av ett torrt och stramt ansikte. En intressant sak är att serumet har en antiaging effekt eftersom HA är ett av ämnena som bibehåller hudvävnadernas elasticitet. Nanoil Serum är det perfekta valet om du letar efter en återfuktande och budgetvänlig produkt.

Om du vill veta mer om detta serumet så ska du besöka den officiella Nanoil hemsidan.

2. Farsali Liquid Glass – ett upplysande serum med hyaluronsyra

Andra produkten vi har recenserat funkar utmärkt under smink. Farsali Liquid Glass är ett upplysande serum som kombinerar egenskaperna av ett återfuktande serum och en smink primer – den ger ansiktet glöd  genom att lysa upp huden på ett naturligt och vackert sätt. Det kommer inte som någon överraskning att HA utgör produktens bas och återfuktar huden, men den är ändå inte lika effektiv som vårt första val. Förutom syran så innehåller Farsali Serum AquaCell komplex (extrakt från vattenmelon, linser och äpple) som har närande effekter. Den funkar bra att använda under smink, blanda den med foundation eller fuktighetskräm eller använd en flytande highlifhter.

3. Mesoestetic HA Densimatrix – ett multi-molekylärt hyaluron koncentrat

En gåva för alla som tycker om intensiv hudvård. Mesoestetic HA Densimatrix innehåller flera mängder hyaluronsyra som effektivt återfuktar, återupplivar och får huden att se yngre ut. Den är inte ett vanligt alternativ för användning hemma utan förekommer oftast i skönhetssalonger. Den är dyr och ger en touch av professionell behandling i den dagliga skönhetsrutinen. Dock så bör man vara försiktig då man använder produkter med en så hög koncentration av HA. Det som är bra: Detta återfuktande serumet från Mesoestetic är lätt, enkelt att använda och ger långvarig återfuktning. Det som är dåligt: Liten storlek och dyrt pris.

4. MIZON Hyaluronic Acid 100 – en hyaluronsyra ampull

Vi ska prata om ett Asiatisk alternativ – det återfuktande ansiktsserumet av Mizon. Detta är ytterligare en formula baserad på hyaluronsyra som även innehåller olika växtextrakt (hallon,tranbär, granatäpple och extrakt frånt vilda körsbär). Tack vare denna formula så är detta serumet ett bra val för daglig användning eftersom det förbättrar återfuktningen samt närar och ökar hudens elasticitet. Det har inte någon stark antiaging effekt men förbättrar däremot huden oavsett hudtyp.

5. Clochee Intensive Moisturising Serum – ett ansiktsserum med intensiv återfuktning

Och sist, något för alla fans av Clochee – ett ansiktsserum med intensiv återfuktning som har HA med tung och lätt molekylär vikt. Med två sorters syra ska detta serumet effektivt kunna bibehålla fukten i huden (även i de djupaste lagren). Det är värt att lägga märke till att detta är en olje-fri formula som verkar bra under dagen (under smink) och på natten (nattlig hudreparation). Det är synd att den lilla flaskan kostar så mycket som den gör. Men vissa användare säger att den är värd det och att detta serumet är ett av de bästa.

Användning av hyaluronsyra

När du valt ut det bästa återfuktande ansiktsserumet, så behöver du veta hur det ska användas på rätt sätt. Detta är rätt lätt då de flesta produkterna har instruktioner för använding i bipacksedeln som medföljer. Men det är oavsett bra att komma ihåg några lätta regler att följa för att HA ska kunna verka som det ska.

Hur använder man ett HA serum på rätt sätt?

  • Applicera det alltid på rengjord hud!
  • Använd bara några få droppar (lagom är bäst).
  • Badda serumet på huden med fingertopparna.
  • Massera ansiktet för att öka absorberingen.
  • Vänta tills serumet absorberats.
  • Använd en fuktkräm eller ett tunnt lager olja (detta är ett måste!).