3 Osvikliga Botemedel för Skadat, Färgbehandlat Hår

Inlagd i Hår av Skonheten

Färgbehandlat hår behöver särskild vård. Tyvärr är färgning av håret en process som också skadar håret. Torrhet, brist på glans, slitningar, håravfall – detta är resultat av att färga håret. Som tur är finns det tre fantastiska trick som fixar biffen!

1. Hårinpackning är ett måste

Balsam räcker inte för färgat hår. Inpackningar är användbara. Innehållet i hårinpackningar är högkoncentrerat och arbetar mer intensivt. Det är värt att skaffa en inpackning med de bästa ingredienserna och använda den efter tvättning. Den bästa produkten gör inte bara att håret ser bättre ut, utan ger också näring till håret på djupet. Det är bra att välja en hårinpackning som innehåller hydrolyserat keratin. Varför? Keratinet får håret att glänsa igen och reparerar insidan av håret. Nanoil Keratin Mask (nanoil.us/keratin-hair-mask) är ett perfekt val och en produkt tillägnat svagt, skadat hår.

2. Försiktighet vid hårvård

Färgat hår kräver väldigt försiktig vård. Det bästa är om du använder en superförsiktig metod där du konditionerar-tvättar-konditionerar. Detta är perfekt för skadat hår och stärker både hårbotten och hårstrån, återfuktar och ökar glans. Metoden utgörs av tre enkla steg: 1. Balsamering 2. Schamponering 3. Balsamering

En annan viktig grej att komma ihåg är att inte använda för höga temperaturer på hårfönen och hela tiden hålla den i rörelse istället för att fokusera på en enda sektion av håret i taget. Om det är möjligt, sluta också använda plattång och locktång (om du använder dem – applicera först en värmeskyddande spray). Kom ihåg att använda silikonserum på hårtopparna varje dag. Använd bara hårspray och stylingprodukter vid särskilda tillfällen. När du kammar – dra inte ut håret, kamma det försiktigt och massera hårbotten.

3. Botemedel för håravfall efter färgning

Om ditt hår faller av och går itu är det dags att agera. Det finns två lösningar som vi bör kombinera. Framförallt bör du prova att förse håret med biotin, vitamin A och vitamin E. Med dessa tillskott förbättrar du hela kroppen, inklusive håret. Efter bara två veckor av regelbundet intag får du synliga resultat. Den andra lösningen är behandling av hårbotten. Försök att hitta alkoholfria produkter. Använd helst varje dag eller åtminstone innan du tvättar håret. De garanterade effekterna är bland annat att nytt hår växer ut, växer snabbare och framförallt slutar håret förtunnas. Men om dina hemmabehandlingar misslyckas, varför inte söka professionell hjälp? En trikolog gör prover på ditt hår och väljer den effektivaste behandlingen för just dig. Det är möjligt att du lider av håravfall på grund av hormonell obalans eller sköldkörtelsjukdomar.