Hur mycket färgkosmetika och vårdande kosmetika bör vi använda?

Inlagd i Nyheter av Skonheten

Det är uppenbart att kvinnor älskar kosmetika. De besöker sminkbutiker när det är readags, och läser bloggar om skönhet, helt enkelt för att kvinnor vill se otroliga ut. Vad gör de för att uppnå detta mål? Vanligtvis använde de massa färgkosmetika och kosmetika för ansiktsvård. Detsamma gäller deras kropp och hår. Gäller det även dig? Tänk bara på din morgonrutin, och vad du gör varje kväll. Du går upp tidigt, tvättar ansiktet med tvål, gele eller skum. Sedan masserar du in fuktkräm, mattande kräm eller antirynkkräm. Men det är sminkappliceringen som får huvudet att snurra. Har du någonsin räknat hur många sminkprodukter du använder i ansiktet? Om inte, låt oss göra det nu. Bloggare och makeup-artister lägger ofta ut guider där de går igenom en perfekt sminkning.

Hur mycket färgkosmetika och vårdande kosmetika bör vi använda

Hur många produkter använder de?

Vi börjar från början. Först är det dags för en fuktspray, makeup-primer, en bas, ögonskugga, eyeliner, puder, rouge, lipliner, läppstift eller läppglans, mascara, och en ögonbrynspenna. Missade vi något? Vem som helst kan nog lägga till fler saker på listan. Tänk nu på allt du behöver för att applicera all kosmetika. Detsamma gäller för omvårdnad av kroppen och håret. Vi behöver duschkräm, kroppspeeling, ett fuktgivande balsam, en handkräm och en fotkräm, ett schampo, ett balsam, kosmetika för hårändar, masker, och hårfärgning. Det är som sagt omöjligt att räkna upp all kosmetika som används.

Om du surfar på internet för att läsa skönhetsguruers bloggar har du säkert märkt av den otroliga mängd kosmetika de äger. Ibland kan det verka som att det inte finns tillräckligt med utrymme för dem i en tjejs badrum eller sminkväska, och det är därför de har sina egna hyllor i skåpen. Andra tjejer köper stora mängder kosmetika på en och samma gång, till exempel två ansiktskrämer, en på grund av doften och den andra på grund av färgen. Tjejerna testar, jämför och väljer ut den bästa kosmetikan. För att göra en lång historia kort har de bara ögon för kosmetika. Men behöver vi verkligen så mycket kosmetika? Tänk på det ett tag. Du applicerar flera lager färg och vårdande kosmetika i ansiktet. På så sätt hindrar du huden från att andas. Tack vare en oljekräm eller bas täpper du igen porerna, och när du testar nya produkter utsätter du huden för irritationer. Att använda så kallade aggressiva produkter för sminkborttagning kan göra stor skada på huden.

Det kanske vore bättre att reducera antal kosmetiska produkter för att få vacker och hälsosam hud. Bra produkter för detta är produkter gjorda på naturliga ingredienser, och de säljs ofta i sminkbutiker. Skapa en fin ordning i din sminkväska. Kasta bort alla gamla produkter, och de som inte fungerat bra på din hud kan du ge bort till familj och vänner. Ju färre produkter du har, desto mer pengar sparar du. Din plånbok är inte det enda som kommer känna tacksamhet, din hud kommer också må bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *