Glittrande hår: Nyårsfestens stora hit?

Inlagd i Hår av Skonheten

Stylister har i flera månaders tid påstått att glitter kommer dominera alla nyårsfester, på såväl ögonlock och naglar som i ögonbrynen och håret. Hur använder man glitter i håret på ett sätt som får en att se vacker och smart ut? Läs mer om glitterhår här!

Som alltid börjar vi tycka alltmer om glitter när julen och alla högtider börjar närma sig. Ögonskuggor som bara används just då får leva ut sina glansdagar. I år har glittret inte bara använts i smink, utan också i håret och vissa särskilda frisörer.

Glitterhår

Nyårsfester är en tillställning som inga andra. I vanliga fall fokuserar vi på eleganta och diskreta frisyrer, men på nyår vill vi vara extra stiliga. Inte konstigt att glitter har en solklar vinnande ställning i årets trender! Glitter får håret att stråla på ett sätt som är omöjligt att missa. Blir glitterhår en trend som alla kvinnor kommer älska?

Glitterhår: Hur ser det ut?

Man kan styla håret med glitter på många sätt, som är mer eller mindre kreativa. Det viktigaste är att använda en lagom mängd. Det är lätt att gå till överdrift med glitter, vilket i så fall gör den stiliga looken mindre fin. De vackraste glitterversionerna är frisyrer där glitter får vara pricken över i, till exempel när man sprejar en enda fläta som virats kring en hästsvans, eller några lösa hårstrån eller andra små element.

Tillsätt glitter!

Om du har en diskret klänning kan du öka mängden glitter. Om du däremot har en klänning med många ljusa inslag bör du hålla tillbaka lite. Om du använder särskilda smycken i håret måste du se till att matcha dem med glittret du vill använda. En kombination av guld och silver passar till exempel inte särskilt bra ihop.

Frisyrer från catwalken

Förslaget att använda glitter i håret började med den franska designern Giambattista Valli, som på sin vår/sommar-show justerade den populära ”wet look”-stilen genom att använda en stor mängd glitter. Stylister älskade idén, så det dröjde inte länge förrän frisyrer med glitter blev populära.

Hur fixar man glitterhår?

En frisyr med glitter är något många kvinnor drömmer om inför en fest eller bal. Om vi vill följa trenderna måste vi veta hur och var man ska applicera glitter, och naturligtvis hur vi ordnar en vacker helhet. Man måste se till att effekterna håller sig kvar i håret hela kvällen.

De bästa sätten att få glitterhår:

  • använda en särskild hårsprej med glitter,
  • använda hårolja med lystergivande stänk,
  • hälla små doser glitter över nyfixat hår,
  • applicera en gnutta lim och tillsätta glitter,
  • applicera glitter på hår du stylat med vax.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *