Ditt Hem är Din Asyl – Perfekt Plats för Avkopplande SPA

Inlagd i Hudvård av Skonheten

Var känner vi oss mest bekväma, mest fria och helt enkelt lyckliga? Hemma, förstås. Du kan vara dig själv och ditt hus är en plats där du kan få den bästa vilan. Det är därför du borde använda denna helgedom och skapa dina egna SPA-liknande ritualerna som erbjuds av exklusiva skönhetssalonger. Hur räcker det till? Här är sätten att förse dig med verklig hemavkoppling för kropp och själ.

hemmaspa-behandlingar.jpg

1. Avkoppling = Bad

Självklart kan det inte bara vara ett vanligt bad – gör det perfekt: ta badsalter (lavendelsalt har en av de mest avslappnande dofterna), doftande oljor och brännare, aromatisk rökelse och ljus… Med andra ord skapa en ovanlig, trevlig och avkopplande atmosfär i ditt badrum så att du kan vila och chilla i tack vare mjuka badtsalter, underbara subtila dofter och puffiga skum. Ljus och lugnande musik kommer säkert att förbättra atmosfären. Men kom ihåg att även det mest avslappnande badet inte kan ”överanvändas” – 20 minuter är den maximala tiden din hud ska vara i varmt vatten. Ett längre bad kommer att ge en oönskad negativ effekt – dehydrera huden istället för att regenerera och lugna ner den.

2. Doftande skrubb – komfort & kroppsvård

Bad och dofter arbetar på dina sinnen men det skulle vara trevligt om du kan göra något som är bra för din hud också. Välj en kroppscrub och massera din hud noggrant med cirkulära rörelser. Du kan prova en butiksprodukt men en DIY-skrubb ger också bra resultat. Blanda kaffe med en naturlig olja (olivolja fungerar också) och 2-3 droppar favorit eterisk olja. Om du vill ha en anti-cellulit effekt, tillsätt en olja av grapefrukt.

Andra effektiva cellulitbekämpande ämnen som finns i köket inkluderar socker, Himalayasalt, valsad havre.

3. Bubbelmoln på ditt ansikte!

Din ansiktsskinn kommer också att välkomna mild massage också. Nu är det ordentligt fuktad och absorberar fler ämnen tack vare badet och ångan som dröjer i badrummet. Det är den perfekta tiden att applicera en mask på. Fizzy bubbelansiktsmask är en sak nu – det fuktar inte bara huden och levererar syre, men skärs också ut för SPA-ritualer, blir till mjuk mousse, subtilt bubblande upp på ansiktet. Du kan prova denna lysande och så avkopplande känsla under ditt kvällshem SPA.

4. Hår SPA – orientaliska, naturliga oljor

Om du vill att ditt hår återhämtar sin vitalitet, hydrering och glans – välj naturliga oljor och behandla din frisyr till orientalisk ritual för olja. Det är en gammal behandling som har använts och älskats av indiska kvinnor i åratal. Det bästa du kan göra är att välja den mest balanserade blandningen av oraffinerade kallpressade oljor för din hårtyp. Du kommer att få massor av fördelar – hårreparation, fuktförhöjning, hårbottenavslappning. Hår- och hårbottenoljebehandling är en bra SPA-ritual – Jag är säker på att du kan riva upp din mystiska kraft och fantastiska hårfördelar. Regelbunden hårbearbetning förbättrar hårstrukturen, skyddar mot skador och toxiner, liksom stimulerar glödlampor och förstärker hårväxten. Gör dig redo för massor av barnhår och en stark, voluminös, lysande frisör.

Det finns ytterligare en fördel med hårolja: medan en utvald olja ligger ”på ditt hår”, kan du helt slappna av och lyssna på musik, läsa en bok eller titta på den älskade TV-serien.

5. Fötter och händer i SPA

Din hand- och fothud behöver samma omsorg och uppmärksamhet som alla kroppsdelar. En lotion räcker inte för fullständig reparation, så behandla dina fötter och händer med ett avkopplande bad ibland. Blöt fötterna i varmt vatten berikat med ett valt fotsalt. Efter denna typ av bad är dina fötter redo för en fuktförstärkande lotion.

Händerna kommer inte att säga nej till ett fint bad heller – håll dem i varmt vatten (infunderad med 2 skedar av naturlig olja och en sked citronsaft) i cirka 10 minuter. Denna behandling både närmar sig huden och stöder dina naglar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *